Eveniment

Ialomiţianu: Ne gândim să mai tăiem din taxele sociale dar reducerea TVA nu ne-o putem permite

Ialomiţianu:  Ne gândim să mai tăiem din taxele sociale dar reducerea TVA nu ne-o putem permite

Autor: Claudia Medrega

14.04.2011, 13:50 36

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) analizează foarte seriosreducerea contribuţiilor sociale pentru angajator, iar aceastămăsură se va decide împreună cu FMI şi Comisia Europeană, adeclarat, joi, ministrul de resort, Gheorghe Ialomiţianu.

"Foarte mulţi investitori cerstabilitate macroeconomică. Sigur că lucrurile acestea la asigurăm.Ne gândim să venim şi cu nişte măsuri anticiclice. Luăm foarte înserios reducerea CAS pentru angajator, lucru care îl vom decideîmpreună cu FMI şi CE pentru că suntem într-un parteneriat", a spusIalomţianu, la un seminar organizat de Consiliul InvestitorilorStrăini.

El a adăugat că MinisterulFinanţelor nu ia în calcul modificarea cotei unice, deşi existădiscuţii publice privind o asemenea măsură.

"Sunt voci care spun să reducemTVA. Guvernul nu este în măsură să reducă TVA pentru că ne asigurăîn cea mai mare parte finanţarea cheltuielilor publice. Nu nepermitem să reducem acest impozit, să ne gândim la CAS pentru aface costul forţei de muncă mai redus", a spus ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO