Eveniment

Hotelul Coroana de Aur din Bistriţa a fost vândut cu aproape 3,5 milioane euro către fraţii Moldovan, proprietarii Cramei Jelna

Hotelul Coroana de Aur din Bistriţa a fost vândut cu...

Autor: Miruna Diaconu

09.01.2024, 11:30 13390

CITR, în calitate de lichidator judiciar al hotelului Coroana de Aur, a vândut unitatea de cazare în schimbul sumei de 3,5 milioane euro către fraţii Moldovan, proprietarii Cramei Jelna.

„Deşi încă activăm într-un un context plin de incertitudini, iată că turismul joacă un rol important în economia românească şi atrage investitori. În cazul de faţă, o societate cu capital românesc, Drosera Building Bistriţa, deţinută de antreprenori locali, respectiv fraţii Moldovan, proprietarii cramei Jelna, împreună cu Florin Font, au cumpărat, în cadrul unei licitaţii publice, hotelul Coroana de Aur. Antreprenorii plănuiesc să investească în modernizarea hotelului şi să îi continue istoria. Suntem bucuroşi, şi de această dată, că am putut ghida cu succes acest proces şi că am reuşit salvarea unui nou obiectiv românesc cu tradiţie”, spune Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj.

Proprietatea a fost tranzacţionată în cadrul unei licitaţii publice ce a avut loc pe 21 decembrie. Proprietatea este compusă dintr-un teren de 2.958 mp şi construcţie în regim de înălţime SĂPĂ3E, cu o suprafaţă construită de 1.900 mp, desfăşurată de 8.492,36 mp şi utilă de 6.978 mp.

Hotelul este situat în centrul Bistriţei şi a fost inaugurat în 1974, fiind reprezentativ pentru oraş. Hotelul Coroana de Aur a trecut printr-un amplu proces de renovare care s-a încheiat la finalul anului 2013, devenind un hotel de patru stele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO