Eveniment

Haos la Primarie: Cine va administra Bucurestiul cat va fi Oprescu in campanie?

11.10.2009, 23:21 28

Viceprimarul general Mircea Raicu (PDL) a lansat ieri un atacdur asupra primarului general Sorin Oprescu, afirmand caactivitatea Priamariei Capitalei nu poate sta pe loc pentru caOprescu este in camapanie electorala si i-a solicitat acestuia sadelege toate atributiile sale ca edil-sef catre viceprimari.

Oprescu a trimis saptamana trecuta o nota de serviciu conformcareia conducatorii din aparatul de specialitate al primaruluigeneral, precum si cei ai institutiilor publice de interes localale Bucurestiului se pot prezenta la convocarile ConsiliuluiGeneral al Municipiului Bucuresti (CGMB) si pot transmite date,informatii si documente solicitate de catre acesta numai dupainformarea prealabila a edilului-sef si cu acordul acestuia.

"Nota de serviciu este un abuz din partea lui Oprescu. (...) Nueste admisibil ca acum activitatea Primariei sa stea pe loc pentruca Oprescu este in campanie electorala. De aceea, cerem primaruluigeneral sa delege in totalitate compeatentele sale celor doiviceprimari", afirma Raicu. Nota de serviciu a fost redactatapotrivit Legii administratiei publice loacale nr. 215/2001republicata, care preveade ca "primarul genearal conduce aparaatulde speacialitate, precum si seraviciile si institutiile publice deinteres local ale Munciapiului Buacuresti".

Primarul general al Caapitalei nu a putut fi contactat de ZFpana la inchiderea editiei, insa biroul de presa al PrimarieiCapitalei a anuntat ca va trimite un comunicat de presa pana lasfarsitul zilei de ieri.

Raicu a prezentat o analiza a proiectelor anunatate de Oprescuin campaanie. "Oprescu a lucrat in ultimul an si jumatate doar laimaginara autostrada susapendata. Recent a anuntat ca proiectuleste finalizat, numai ca trebuie sa faca rost de finantare, insaobtinerea fondurilor pentru investitie este prima problema pe caretrebuia sa o rezolve", explica Raicu.

Viceprimarul sustine ca de la inceputul mandatului Oprescu nu avenit cu niciun proiect pentru Bucuresti, decat unul de 20 mil.euro pentru scuturarea zapezii de pe copaci. El a dat ca exemplucateva dintre proiectele incepute de Adriean Videanu, dar oprite deactualul edil-sef, referindu-se la Pasajul Basarab, Stadionul "LiaManoliu", Centura verde a Capitalei, Centrul istoric si cel privindcainii fara stapan.

"Programul dumnealui de lucru este scurt, de la ora 16 la ora18, motiv pentru care i se mai spune primarul «Five o'clock»", amai spus Raicu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO