Eveniment

Hackerii lovesc din nou: După ce în urmă cu o zi au atacat site-ul Camerei Deputaţilor, un nou atac cibernetic a vizat platforma DNSC

Hackerii lovesc din nou: După ce în urmă cu o zi au...

Autor: Laura Buciu

31.01.2024, 10:43 78

În cursul nopţii, între ora 1 şi 7 dimineaţa, site-ul Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a fost atacat, cu o pondere de circa 18.000 de accesări pe secundă, spune, miercuri, ministrul Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan.

Ministrul Bogdan Gruia Ivan a spus că după atacul cibernetic, în momentul de faţă efectele sunt nule pentru site-ul DNSC.

„Nu au fost copiate fişiere, nu au fost aduse într-o stare nefuncţională site-ul. El funcţionează şi este priotejat”, a spusu minsitrul.

De asemenea, în şedinţa de guvern, prin modificarea art. 25 din Legea 58 a securităţii cibernetice adoptată miercuri, ministrul spune că s-au creat premise foarte clare pentru modul în care instituţiile statului trebuie să fie informate în cel mult 48 de ore despre orice situaţie în care infrastructura unei entităţi este afectată pentru a identifica, „pentru a corecta şi pentru a evita cât mai mult acest risc de securitate cibernetică”.

„Este un element extrem de important pentru care astăzi am adoptat acest act normativ şi de asemenea, vreau să vă spun că avem în lucru o altă modificare la Legea 58, art. 3 care urmează să fie adusă în faţa Guvernului”, a mai spus Ivan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO