Eveniment

Guvernul va da o lege pentru transferul Registrului Comertului

11.08.2008, 19:42 10

Procedura de trecere a Registrului Comertului de la Ministerul Justitiei la Camerele de Comert va fi decisa de Guvern, in toamna acestui an, printr-un proiect de lege, si nu prin ordonanta de urgenta, astfel incat transferul sa fie avizat si de catre Parlament.
"Am decis sa scot de pe ordinea de zi din Guvern proiectul de ordonanta prin care am propus ca Registrul Comertului sa treaca de la Ministerul Justitiei la Camerele de Comert. Acesta va fi transformat in proiect de lege, care va fi promovat in toamna acestui an", a declarat Ovidiu Silaghi, ministrul pentru Comert, Turism, IMM-uri si Profesiuni Liberale.
El spune ca a luat decizia transformarii ordonantei in lege pentru a evita speculatiile conform carora ar avea interese personale ca Registrul Comertului sa fie preluat de catre Camerele de Comert.
Surse din Executiv au declarat la sfarsitul lunii iunie ca ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, i s-ar fi dat un termen de doua luni sa gaseasca o formula legala prin care sa fie transferata activitatea Registrului Comertului la Camerele de Comert, ca urmare a faptului ca acest serviciu va deveni privat.
Pe de alta parte, surse guvernamentale sustineau ca, in cadrul unei sedinte de Guvern de la finele lunii iunie ministrul Justitiei a explicat motivele pentru care un astfel de transfer nu ar fi benefic. Potrivit Legii 129/2002, Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) s-a organizat si functioneaza in subordinea Ministerului Justitiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO