Eveniment

Guvernul suplimentează bugetul MAE cu 48,05 milioane de lei pentru organizarea alegerilor prezidenţiale

Guvernul suplimentează bugetul MAE cu 48,05 milioane de...

Autor: Elena Crangasu, Mediafax

14.10.2019, 17:00 69

Executivul a suplimentat, luni, bugetul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) cu 48,05 milioane de lei, pentru organizarea alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

„Tot în şedinţa de Guvern de astăzi (luni - n.r.), la solicitarea MAE, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului ministerului, cu 48,05 milioane de lei. Sunt necesare aceste sume pentru buna organizare şi funcţionare a alegerilor prezidenţiale în străinătate. Ştiţi foarte bine, că potrivit Legii 148/2019, au fost schimbate condiţiile pentru organizarea secţiilor de votare din străinătate. Va avea loc votul pe parcursul a trei zile pentru fiecare tur, numărul membrilor din secţiile de votare a fost majorat la nouă sau la 15, în anumite cazuri”, a anunţat Nelu Barbu, luni, la finalul şedinţei Executivului.

Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, printr-o hotărâre, încă 270 de secţii de votare în străinătate pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, informează instituţia. AEP a precizat că acum sunt 714 secţii aprobate, din cele 838 preconizate a fi înfiinţate.

Campania pentru alegerile prezidenţiale a început sâmbătă, 12 octombrie şi se încheie pe 9 noiembrie.

Scrutinul are loc pe 10 noiembrie, iar votul pentru al doilea tur a fost programat pentru data de 24 noiembrie. Românii din străinătate vor vota între 8 şi 10 noiembrie şi, la al doilea tur, între 22 şi 24 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO