Eveniment

Guvernul s-a obligat să se supună permament unui audit al CE pe deficit, pentru "încredere în cifre"

11.09.2010, 10:02 21

Guvernul a promis Comisiei Europene că se va supune permanentunui audit în ceea ce priveşte cifrele privind deficitul bugetuluigeneral consolidat, pentru "menţinerea încrederii" în dateleraportate Executivului UE, relevă forma finală a Memorandumuluisuplimentar de înţelegere convenit cu UE, informează MediafaxBusiness.

Acceptarea acestui audit este primul angajament asumat înmemorandumul convenit cu UE în vara acestui an şi adoptat,miercuri, de Guvern.

"Avându-se în vedere modificarea perspectivelor economice pentruanul 2010 apărută de la evaluarea programului din luna ianuarie2010, ţinta de deficit ESA95 pentru anul 2010, de 6,4% din PIB, dinprimul Memorandum suplimentar va fi înlocuită cu o ţintă de 7,3%din PIB în termeni ESA95 (6,8% din PIB în termeni de numerar).Pentru menţinerea încrederii în cifrele privind deficitul bugetuluigeneral consolidat, Guvernul României este gata să supună acestecifre în permanenţă unui audit. Progresele în materie deconsolidare fiscală vor fi monitorizate în raport cu această nouăţintă", se arată în document.

O misiune comună a FMI şi a Comisiei Europene s-a aflat înperioada 26 iulie-4 august la Bucureşti pentru o nouă revizuire aacordului, fiind evaluat modul în care România a îndeplinitcriteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie şidiscutat noul set de prognoze macroeconomice.

Şeful delegaţiei Executivului UE, Laurent Moulin, a declarat laîncheierea misiunii că a treia tranşă din împrumutul acordatRomâniei de către Comisia Europeană, în sumă de 1,2 miliarde deeuro, va fi virată în a doua parte a lunii septembrie. Citiţi maimulte pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO