Eveniment

Guvernul s-a angajat la FMI că salariile bugetarilor vor fi echivalente celor din privat

Guvernul s-a angajat la FMI că salariile bugetarilor vor fi legate de privat, cu mai puţine sporuri
09.09.2010, 14:12 15

Guvernul s-a angajat faţă de FMI că legislaţia de implementare alegii de salarizare unitară va include mai puţine sporuri, vaintroduce un sistem prin care salariile bugetarilor vor fi corelatecu cele din privat şi vor fi legate de responsabilităţileangajatului la locul de muncă şi de calificare, informeazăMediafax.

"Prin noua lege se va asigura că structura de clasificaresalarială este simplificată, iar plăţile vor fi legate în principalde responsabilităţile la locul de muncă şi de calificare. Noulsistem de salarizare va fi evaluat în raport cu salariile dinsectorul privat, printr-un studiu al salariilor, pentru a seasigura că salariile din sectorul public sunt în general aliniatela condiţiile actuale de pe piaţa muncii, în limitaconstrângerilor", se arată în memorandumul tehnic ataşat scrisoriisuplimentare de intenţie la acordul cu FMI, obţinut de Mediafax, încare noua lege a salarizării unitare ocupă un capitol aparte şidetaliat la secţiunea "condiţionări". Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO