Eveniment

Guvernul publică „planul de priorităţi“ al ministerelor care va fi dezbătut în Parlament

Premierul Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloş

Autor: Mediafax

15.01.2016, 00:04 278
Guvernul urma să trimită aseară Parlamen­tului „planul de priorităţi“ şi să facă public acest plan - în fapt o promisiune făcută la învestirea guver­nului. Având un program de guvernare de doar câteva pagini, premierul nou instalat Dacian Cioloş a promis să vină cu un plan de guvernare. Acum acest plan este gata, iar premierul a spus ieri că el va fi publicat în aceeaşi zi, adică ieri. Planul nu era publicat până la închiderea ediţiei print. Acesta cuprinde toate măsurile urgente şi de perspectivă, în parte, pe ministere.

Premierul a început ieri seria discuţiilor pe această temă cu Ministerul Agriculturii, unde a declarat că a „incitat“ la gândirea unui mod mai imaginativ de aplicare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală

„Am avut astăzi (ieri - n.red.) prima întâlnire din seria celor pe care mi le-am propus în mai multe ministere în care începem să discutăm aplicarea, implementarea priorităţilor sectoriale pe care mi le-am propus la nivelul fiecărui minister. (...) Sun­tem acum în măsură să publicăm acest plan de mă­suri sectoriale, cred că în cursul zilei de astăzi (ieri - n.r.) o să-l trimitem şi la Parlament şi o să-l facem şi public şi am început seria acestor întâlniri cu Minis­terul Agriculturii“, a declarat premierul Dacian Cioloş după întâlnirea de lucru de la Minis­terul Agriculturii, precizând că nu este vorba de controa­le, ci de discuţii colegiale cu echipele din ministere.

Cioloş a precizat că şi-a început seria întâlnirilor cu Ministerul Agriculturii datorită faptului că domeniul îi este familiar.

„Am discutat, conform priorităţilor stabilite de minister şi prezentate de domnul ministru, în primul rând de activitatea celor două agenţii de plăţi care au un rol esenţial în aplicarea politicii agricole comune care este cea mai mare parte a activităţii ministerului, deci atât realizarea la timp a plăţilor directe în agricultură cât şi derularea în bune condiţii a implementării Programului naţional de dezvoltare rurală“, a arătat premierul, adăugând că a „incitat“ ministerul să gândească într-un mod mai imaginativ aplicarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, care, „conform noii politici agricole comune, dă posibilitatea de a gândi şi de a aplica anumite măsuri în pachet care să includă pentru o anumită categorie de beneficiari şi o susţinere pentru investiţii şi pentru instalarea unui tânăr fermier şi partea de consultanţă şi sprijin financiar pentru forme asociative, deci care pot fi gândite în pachet pe anumite domenii, sectoare sau categorii de beneficiari“.

La finalul declaraţiilor, premierul a menţionat că la întâlnire a „trecut în revistă“ şi celelalte priorităţi legate de irigaţii, cercetare şi de organizarea activităţii de consultanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO