Eveniment

Guvernul primeşte undă verde de la CCR pentru furtuna fiscală din 2024. Reacţii din mediul de afaceri: Problemele semnalate rămân: corectarea deficitului este pe umerii mediului privat

Guvernul primeşte undă verde de la CCR pentru furtuna...

Autor: Răzvan Botea

19.10.2023, 00:08 2901

Odată cu decizia CCR, se închide un capitol de creşteri de taxe care a durat, de la anunţarea derapajului bugetar şi până la publicarea măsurilor de redresare în Monitorul Oficial, şapte luni.

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins sesizarea USR şi Forţa Dreptei privind un posibil conflict de neconstituţiona­litate pentru pachetul de modificări fiscal-bugetare, a anunţat miercuri instituţia amintită.

Astfel, proiectul pentru modificarea mai multor legi fiscale pentru creşteri de taxe, taxe noi, economii la buget sau combaterea evaziunii fiscale merge mai departe.

Rămân însă mai multe întrebări: care vor fi efectele creşterii taxării asupra creşterii economice şi asupra inflaţiei? Ajunge acest pachet fiscal pentru readucerea bugetului în limite?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO