Eveniment

Guvernul analizează oportunitatea schimbării denumirii persoanelor de etnie romă, din rom în ţigan

Guvernul analizează oportunitatea schimbării denumirii persoanelor de etnie romă, din rom în ţigan

Autor: Mediafax

18.11.2010, 17:12 57

Deputatul PDL Silviu Prigoană a elaborat o iniţiativălegislativă în care propune schimbarea denumirii oficiale apersoanelor de etnie romă din "rom" în "ţigan", la care Guvernultrebuie să emită o opinie, premierul Emil Boc cerând datesuplimentare după ce a constatat că Academia susţineproiectul.

Iniţiativa a fost înregistrată la Senat în luna septembrie, totatunci preşedintele Traian Băsescu declarând că, în momentul încare s-a decis schimbarea denumirii ţiganilor în romi, s-a luat odecizie greşită, europenii făcând confuzie între romi şiromâni.

Iniţiativa legislativă a deputatului propune ca, în documenteleemise de instituţiile din România cu referire la persoane de etnieromă/ ţigănească, denumirea utilizată să fie de"ţigan/ţigancă".
Se propune totodată ca atribuirea de conotaţii negative lafolosirea acestei denumiri să fie interzisă.
Deputatul motivează necesitatea unei astfel de legi prin faptul cătermenul '"rom" generează confuzie pe plan internaţional. Citiţimai mult despre intenţia gubernului de a schimbadenumirea oficiale a persoanelor de etnieromă din "rom" în "ţigan pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO