Eveniment

Guvernul a aprobat înfiinţarea Direcţiei de Achiziţii Publice din cadrul Ministerului Sănătăţii

Guvernul a aprobat înfiinţarea Direcţiei de Achiziţii...

Autor: Ioana David

27.11.2012, 14:05 401

Guvernul a aprobat astăzi Hotărârea din Guvern prin care se înfiinţează Direcţia de Achiziţii Publice din cadrul Ministerului Sănătăţii, care va avea ca atribuţii organizarea licitaţiilor naţionale. La nivelul Ministerului opera deja serviciul de achiziţii publice cu un număr redus de oameni.

“Decizia de astăzi înseamnă încă un pas pe care îl facem pentru organizarea licitaţiilor de la nivel naţional. Am transformat departamentul de achiziţii într-o unitate puternică, în care vor lucra 15 oameni”, a declarat Raed Arafat, ministerul sănătăţii.

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care prevede că achiziţia unor medicamente, aparate sau materiale sanitare pentru spitale va fi făcută în mod centralizat de către Ministerul Sănătăţii.

Raed Arafat, care a preluat poziţia de ministru luna aceasta, a explicat faptul că avantajele achiziţiilor centralizate sunt preţurile mai mici şi continuitate în aprovizionarea cu medicamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO