Eveniment

Guvern: Am adoptat un program de ajutor de până la 3.000 de euro pe an pentru producătorii de tomate, pentru a stimula producţia internă de alimente

Guvern: Am adoptat un program de ajutor de până la...

Autor: Alex Ciutacu

27.03.2020, 13:01 293

Producătorii de tomate din România pot beneficia de până la 3.000 de euro, în contextul în care a fost adoptată o Hotărâre de Guvern pentru acordarea ajutorului de minimis pentru cultivatorii de tomate în spaţii protejate, continuând astfel acest program.

„Tot în contextul generat de epidemia cu coronavirus, pentru a stimula producţia internă de alimente, guvernul sprijină producătorii locali pentru a veni cu produse pentru a stimula producţia de produse agroalimentare şi am adoptat HG pentru acordarea ajutorului de minimis pentru cultivatorii de tomate în spaţii protejate”, a explicat Ionel Dancă, şeful cancelariei premierului.

Astfel, producătorii români sunt încurajaţi să aducă tomate româneşti la vânzare.

„Este vorba despre producătorii de tomate, care pot primi până la 3.000 de euro pe an, iar programul se aplică în toată ţara. Programul continuă în acest an cu acest sprijin pentru a putea aduce în pieţe şi în spaţiile comerciale tomate româneşti la vânzare”, a adăugat el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO