Eveniment

Gorghiu are un vinovat: Nicuşor Dan ar fi ajuns primar dacă ar fi accepta propunerea PNL

Gorghiu are un vinovat: Nicuşor Dan ar fi ajuns primar...

Autor: Cătălina Mănoiu

07.06.2016, 09:06 4009

"Dacă Nicuşor Dan ar fi acceptat propunerea PNL astăzi ar fi ajuns primar", a comentat Gorghiu.

Candidatul USB la Primăria Generală a Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat săptămâna trecută că liberalii au condiţionat realizarea sondajului de opinie de promisiunea sa că se va retrage, precizând că alegătorii săi s-ar simţi trădaţi de o alianţă cu PNL. El a arătat că nu a acceptat să se retragă din cursa electorală pentru că liberalul Cătălin Predoiu nu atrage voturile anti-sistem.

"Domnul Predoiu a propus un sondaj şi a propus ca acela dintre noi care iese pe locul doi între noi în acest sondaj să îl susţină pe celălalt. Noi am spus că asta înseamnă o alianţă, ceea ce publicul nostru în mod vădit nu doreşte. În schimb, există un public anti-PSD, care doreşte să voteze în cunoştinţă de cauză pe acel candidat care stă mai bine, care are cele mai mari şanse să bată PSD-ul şi pentru asta suntem de acord să facem sondajul, adică o casă internaţională de sondaje, supravegheată şi de USB şi de PNL, să facă un sondaj care să spună bucureştenilor cine are cele mai mari şanse să o bată pe Firea. PNL-ul nu a fost de acord cu această variantă, în absenţa promisiunii de retragere", a declarat candidatul USB.

Surpriza anului în turism: Unde puteţi călători cu Lidl şi la ce preţuri. Galerie FOTO

El a subliniat că Predoiu nu are şanse pentru că nu atrage voturile anti-sistem.

"Noi cerem retragerea domnului Predoiu de când a intrat în competiţia asta electorală, o cerem susţinând că nu are nici o şansă. Sunt două publicuri: unul anti-sistem, care vine către mine (...) şi altul care ar vrea orice în afară de PSD. Acest prim public anti-PSD şi PNL nu o să voteze niciodată candidatul PNL, deci candidatul PNL nu o să aibă niciodată suficiente voturi ca să bată PSD-ul", a argumentat Nicuşor Dan.

Săptămâna trecută liberalii susţineau că Predoiu ar fi al doilea în preferinţele electoratului.

"Partidul Naţional Liberal şi-a făcut propriile măsurători. Ştim cu certitudine cine este candidatul dreptei cel mai bine plasat, Cătălin Predoiu. Cătălin Predoiu este cel care poate s-o învingă pe doamna Firea şi la o distanţă consistentă de domnul Nicuşor Dan. Cătălin Predoiu 30%, doamna Firea 36%-37%, domnul Nicuşor Dan 18%, cam acestea sunt orientativ cifrele pe care le aveam în cursul săptămânii trecute", a declarat vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO