Eveniment

Fotografii extraordinare dintr-un vulcan realizate de un fotograf român - GALERIE FOTO

Fotografii extraordinare dintr-un vulcan realizate de un fotograf român - GALERIE FOTO

Fotografii extraordinare dintr-un vulcan

Autor: Octavian Calei

04.08.2012, 12:41 652

Un fotograf din Republica Moldova, Iurie Belegurschi, a realizat nişte fotografii inedite din "inima" vulcanului Thrihnukagigur din Islanda, scrie publicaţia engleză Daily Mail.

Iurie a coborât 120 de metri în interiorul vulcanului "adormit" de 4.000 de ani, Thrihnukagigur, care este situat în apropiere de oraşul Reykjavik. Se crede că vulcanul poate deveni activ oricând. Fotograful moldovean a spus că aceasta a fost o experienţă unică pentru el.

"Thrihnukagigur este singurul vulcan de pe planetă care poate fi explorat în interior. Mi-a fost puţin frică pe măsură ce coboram, dar asta nu m-a împiedicat să merg până la capăt. Nu există indicaţii că ar putea erupe din nou în viitorul apropiat însă eram conştient că nu poţi să ştii niciodată sigur. Riscul este în mare parte limitat la pereţii interiori, deci am încercat să stau cât mai aproape de centru", a spus Iurie.

Vulcanul poate fi vizitat de către turişti timp de şase săptămâni pe vară. La 100 de km distanţă se află vulcanul Eyjafjallajökull care a erupt în 2010 provocând mult haos.

"Culorile extraordinare de pe pereţi sunt rezultatul lavei de acum 4.000 de ani, atunci când vulcanul era activ. Este uimitor ce simţi într-o astfel de expediţie. Aş vrea să repet această experienţă. Când mi-am dat seama că sunt în inima vulcanului, am trăit o emoţie puternică, unică", a mai spus Iurie pentru Ştirile Pro Tv.

Iurie Belegurschi este originar din Orhei, Basarabia. El este stabilit în capitala Islandei, Reykjavík, este pasionat de fotografie şi călătorii. Subiectul favorit al fotografului este Aurora Boreala.Iurie Belegurschi este foarte poular pe Facebook. Are fotografii impresionante cu peisaje nordice ameţitoare, scrie Basarabeni.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO