Eveniment

Fostul preşedinte al SUA Donald Trump ar putea reveni pe Facebook, chiar dacă suspendarea contului său va expira în 2023

Fostul preşedinte al SUA Donald Trump ar putea reveni pe...

Autor: Mediafax

22.09.2022, 17:25 63

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, ar putea avea voie să revină pe Facebook, chiar dacă suspendarea contului său va expira în 2023, a declarat joi Nick Clegg, de la compania mamă Meta Platforms, în cadrul unui eveniment exclusivist, potrivit platformei Semafor. 

Cei de la Meta Platforms vor lua o decizie după ce se va discuta cu experţi şi va fi cântărit riscul de prejudicii în lumea reală, a spus Clegg.

Este pentru prima dată când Clegg, care, în calitate de preşedinte al afacerilor globale, însărcinat cu decizia de a ridica sau nu sancţiunea, a discutat public despre ceea ce gândeşte.

Lui Trump i s-a interzis să posteze pe mai multe platforme online după revoltele din 2021 din ianuarie de la clădirea Capitoliului din Washington, D.C. Este vorba despre Facebook, aplicaţia soră Instagram, Twitter şi YouTube de la Google au considerat că a incitat la violenţă.

„Când iei o decizie care afectează domeniul public, trebuie să acţionezi cu mare precauţie”, a declarat Clegg pentru Semafor.

Este puţin probabil ca comentariile lui Clegg să mulţumească pe toată lumea la Washington. Conservatorii au acuzat platforma că le cenzurează opiniile, în timp ce progresiştii au încercat să o împiedice să distribuie ceea ce ei consideră a fi conţinut toxic.

Decizia va avea, de asemenea, efecte materiale asupra posibilei campanii prezidenţiale din 2024 a lui Trump. El avea 35 de milioane de adepţi numai pe Facebook înainte de suspendare; acum pare să aibă 4 milioane de urmăritori pe platforma în curs de dezvoltare Truth Social, pe care a ajutat-o să o lanseze, dar care nu a apărut ca un concurent major pentru platformele de socializare consacrate.

YouTube a declarat anul trecut că va ridica suspendarea sa odată ce riscul de violenţă va scădea, în timp ce Twitter l-a interzis definitiv pe Trump. Cu toate acestea, directorul general al Tesla, Elon Musk, care s-a oferit să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, dar care încearcă să pună capăt înţelegerii, a declarat că i-ar permite fostului preşedinte să revină dacă ar deţine compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO