Eveniment

Fostul ministru Daniel Chiţoiu a scăpat de ancheta penală

Daniel Chiţoiu, fostul ministru al finanţelor

Daniel Chiţoiu, fostul ministru al finanţelor

12.03.2014, 00:01 39
Fostul ministru Daniel Chiţoiu a relatat, marţi, că le-a spus deputaţilor din Comisia juridică faptul că este nevinovat, că nu s-a sustras de la a da declaraţii procurorilor DNA şi că nu există nicio dovadă la dosar că ar fi organizat un grup infracţional.

„În primul rând, am spus că sunt nevinovat. Le-am spus că niciodată nu m-am sustras de a da declaraţii justiţiei şi în special procu­rorilor DNA legat de modul cum a fost promo­vată Ordonanţa 94/2013 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară. Le-am explicat şi le-am dat toate detaliile privind modul de elaborare şi de aprobare în guvern a acestei ordonanţe de urgenţă. Le-am spus că n-am nicio legătură şi că nu există nicio dovadă la dosar că aş fi organizat acest grup infracţional organizat şi am protejat interesele unei societăţi în domeniul asigurărilor. De asemenea, cum au observat şi dânşii, de la dosar nu există nicio dovadă împotriva mea“, a precizat Daniel Chiţoiu după ce a fost audiat de Comisia juridică. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat negativ, marţi, cererea ministrului justiţiei privind începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru Daniel Chiţoiu.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.03.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO