Eveniment

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente a recunoscut că a primit un apartament de la şefa SIVECO

Ana Maria Pătru

Ana Maria Pătru

Autor: Laura Petrescu

30.11.2016, 00:00 275

Ana Maria Pătru, preşedintele demisionar al Autorităţii Electorale Permanente, recunoaşte că a primit de la Irina Socol, şefa SIVECO, un apartament, dar spune că l-a acceptat în baza relaţiei de prietenie şi pentru că „era tânără şi nu avea o locuinţă“. 

Urmărită penal de DNA Ploieşti, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente a recunoscut că a primit cadou un apartament. „Încă de la prima declaraţie dată în 16.11.2016 la procuror, aceasta a recunoscut că a primit acel apartament şi acel autoturism. Poziţia acesteia a fost constantă de a colabora şi a recunoaşte faptele aşa cum s-au întâmplat în realitate (...)

Regretul manifestat de inculpată în faţa procurorului şi a judecătorului de la tribunal a fost foarte sincer, pentru că, la acest moment, regretă că a acceptat primirea apartamentului. Dar punând în context întâmplările, calitatea sa, niciodată nu a condiţionat oferirea acelui aparatament de oferirea unui avantaj de orice natură”, se arată în motivarea Curţii de Apel Ploieşti, citând declaraţia avocatului fostului preşedinte al AEP. 

Mai mult, se arată în motivare, Ana Maria Pătru “ a recunoscut că a primit acel apartament, a spus că era tânără, avea 27 de ani, era singură în Bucureşti, nu avea o locuinţă, a legat o strânsă relaţie de prietenie cu această doamnă (n.r. Irina Socol, fondatoarea SIVECO), care a abordat-o întrebând-o dacă nu doreşte acest aparatament”, se mai arată în motivare. Aceeaşi sursă dezvăluie şi circuitul financiar prin care a ajuns în posesia mitei. "Există contractul de vânzare cumpărare al acelui apartament. A recunoscut circuitul financiar prin care acel apartament a trecut în proprietatea societăţii administrate de soţul său. Nu a contestat”, a mai spus avocatui Anei Maria Petru în faţa judecătorilor. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO