Eveniment

Ford trebuie sa plateasca 27 mil. euro pana in iunie

17.04.2008, 20:33 17

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va notifica Ford Motor Company ca trebuie sa achite pana cel mai tarziu la 26 iunie suma de 27 mil. euro, reprezentand ajutor de stat acordat ilegal la privatizarea Automobile Craiova.
Potrivit AVAS, notificarea va fi transmisa catre Ford Motor Company, Ford Europe, Daewoo Automobile Romania si Automobile Craiova in termen de cinci zile si va contine ordinul de recuperare a sumei si o copie a deciziei emise de Comisia Europeana. In termen de 10 zile de la primirea notificarii si a ordinului de recuperare, beneficiarul ajutorului de stat urmeaza sa transmita AVAS acordul de rambursare a sumei. Totodata, institutia anunta ca va informa CE, in termenele prevazute in decizia de recuperare, asupra etapelor parcurse.
Ford a preluat 72,4% din Automobile Craiova pentru 57 mil. euro.
In toamna anului trecut Comisia Europeana (CE) a deschis o investigatie cu privire la tranzactie. Dupa finalizarea anchetei, CE a solicitat Guvernului sa recupereze 27 mil. euro de la Automobile Craiova, suma care reprezinta ajutor de stat ilegal.
Ford a numit membrii noului consiliu de administratie al societatii de la Craiova, negociatorul-sef din partea Ford pe parcursul privatizarii, Lyle Waters, ocupand functia de presedinte. Leonard Meany, Dionisio Campos, Ion Ion, directorul general al uzinei si Dinel Staicu (reprezentantul actionarului minoritar, SIF Oltenia) vor face parte de asemenea din CA, in calitate de directori. Leonard Meany va detine si functia de director operatiuni financiare al Ford Romania, iar Dionisio Campos functia de presedinte al Ford Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO