Eveniment

Football Museum Bucharest, primul muzeu de fotbal din România, îşi creşte investiţia iniţială cu 400.000 euro ajungând la un total de 1,6 milioane euro

Football Museum Bucharest, primul muzeu de fotbal din...

Autor: Robert Manea

15.07.2022, 16:38 225

Football Museum Bucharest, primul muzeu din România şi singurul din Europa de Est dedicat fotbalului, realizat din fonduri private, primeşte un buget suplimentar de 400.000 de euro pe lângă investiţia iniţială de 1,2 milioane de euro, arată un comunicat de presă.

Banii în plus vor fi folosiţi în achiziţia de echipamente digitale ultraperformante folosite în cadrul muzeului, al camerelor interactive şi al bistroului.

Football Museum Bucharest va dispune şi de o colecţie de tricouri purtate de Maradona, Hagi şi brazilianul Ronaldo.

"La Football Museum Bucharest vom avea tricouri purtate de cei mai mari jucători din istorie. Maradona, Hagi şi Ronaldo sunt doar câţiva dintre ei. Suntem entuziasmaţi de colecţiile care îi vor întâmpina pe vizitatori la lansare, însă vrem să mai păstram şi câteva surprize, aşa că nu vom divulga toate piesele de top care vor putea fi admirate în sala colecţiilor româneşti şi în cea a colecţiilor internaţionale. Mai mult, la intervale regulate de timp, vom schimba conceptul colecţiilor, precum şi exponatele, astfel încât fiecare nouă vizită la FMB să fie o experienţa diferită de cea anterioară." a declarat Romeo Bănică, Director Executiv Football Museum Bucharest.

Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din România şi îşi propune să ofere publicului o experienţă de interacţiune cu istoria fotbalului. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri şi va găzdui colecţii în premieră în România, experienţe interactive, spaţiu de evenimente, fanshop, bistro şi cafenea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO