Eveniment

Fondurile de investitii incep sa castige din inchirierea magazinelor din centrul Capitalei

14.04.2008, 19:28 16

In mai putin de o luna, doua fonduri de investitii au anuntat semnarea unor contracte pentru inchirierea spatiilor comerciale din centrul Capitalei pe care le-au achizitionat anul trecut. Cel mai recent anunt a fost facut de fondul elen Bluehouse Capital care a incheiat un acord cu reteuaua de magazine media Diverta pentru inchirierea fostului magazin Eva pentru urmatorii 20 de ani.
"Este contractul cu cea mai mare valoare din istoria Grupului RTC. Eva este o locatie cu istorie, cu o pozitie strategica. Este cel mai important spatiu stradal de retail din Romania in acest moment, iar magazinul pe care il vom deschide aici va genera cel mai mare rulaj din toata reteaua Diverta", a afirmat Dan Rosu, CEO al Diverta.
Locatia are o suprafata de 1.800 de metri patrati, iar magazinul Diverta din aceasta locatie urmeaza sa fie deschis in august. Pentru spatiul de la Eva, negocierile s-au purtat mai mult de noua luni, existand si contraoferte.
"Unul dintre cele mai mari grupuri de fashion retail din Europa si mai multe institutii bancare au venit la negocieri. Comisia Europeana a fost de asemenea, interesata de spatiul de la Eva, care are o vizibilitate foarte buna si acces extrem de facil. Am ales sa semnam cu Diverta", a spus Bogdan Jigman, sales& marketing developer al Bluehouse Capital. Bluehouse a cumparat anul trecut magazinul Eva, in urma unei tranzactii estimate la acea data la peste 5 mil. euro.
La sfarsitul lunii martie, fondul britanic de investitii New Europe Property Investment (NEPI) a anuntat inchirierea unui spatiu comercial in Centrul Capitalei catre US Food Network, care detine franciza lantului KFC si catre un operator de cazinouri cu capital romanesc.
NEPI a cumparat acest spatiu de la retailerul de electronice si electrocasnice Flamingo. Suprafata fostului magazin Flamingo, situat in apropiere de Cercul Militar din centrul Capitalei este de aproximativ 1.000 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO