Eveniment

FMI vine la Bucureşti peste trei săptămâni să vadă ce a făcut Boc

FMI vine la Bucureşti peste trei săptămâni să vadă ce a făcut Boc

Jeffrey Franks (Foto: Octav Ganea)

Autor: Cristian Hostiuc

07.10.2011, 11:51 313

Fondul Monetar Internaţional (FMI) va veni la Bucureşti pe 25 octombrie şi va sta până pe 7 noiembrie pentru a analiza situaţia economică a României şi a efectua a treia evaluare a acordului stand-by de împrumut.

Misiunea va fi condusă de Jeffrey Franks, negociatorul şef al Fondului, are în intenţie să se întâlnească cu partidele, sindicatele, bancherii, asociaţiile de business şi societatea civilă.

De la începutul acestui an, România se află în cadrul unui acord de împrumut de tip precautionary, adică nu implică tragerea unor sume de bani decât în cazuri excepţionale.

Conform unei declaraţii acordate de Jeffrey Franks agenţiei Mediafax, autorităţile au slăbit în ultimele trei luni ritmul reformelor.

FMI a făcut o evaluare la rece a situaţiei economice după primele trei trimestre.

Dincolo de aceste evaluări, principalul subiect pe ordinea de zi dintre guvern şi FMI va fi bugetul pe 2012, având în vedere reducerile estimărilor de creştere economică pentru anul viitor, care implică scăderea veniturilor şi a cheltuielilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO