Eveniment

FMI trage in joc cresterile salariale

04.02.2005, 00:00 11



Cresterile salariale in sistemul bugetar ar putea fi mai mici decat cele anuntate la sfarsitul anului trecut, deficitul de cont curent fiind cu mult mai mare decat cel prognozat, au declarat surse apropiate negocierilor cu Fondul Monetar International.



"Reprezentantii Fondului au atras atentia ca deficitul de cont curent inregistrat este cu mult mai mare decat cel prognozat. Acest lucru impune o serie de masuri, iar una din solutii ar fi si reducerea procentului de majorare a salariilor din sistemul bugetar, prevazut pentru 2005", au precizat sursele citate.



Potrivit surselor citate, masurile fiscale prevazute in noul program de guvernare nu permit acordarea cresterilor salariale, in forma negociata de sindicate cu fostul Executiv, au mai precizat sursele citate, adaugand ca salariile bugetarilor vor creste, insa "cu mai putin decat au fost anuntate initial".



Sindicatele functionarilor publici obtinusera, la sfarsitul anului trecut, promisiunea unei cresteri a salariilor de 17,6%. Majorarea salariilor bugetarilor a fost stabilita de catre vechiul Executiv, prin Ordonanta de Urgenta 92/2004. Potrivit actului normativ, salariile bugetarilor urmau sa creasca, de la 1 ianuarie, cu 45% din nivelul negociat, diferenta urmand sa fie acordata incepand cu luna octombrie.



O alta categorie profesionala pentru care, la sfarsitul anului trecut, au fost aprobate majorari de salarii incepand cu 1 ianuarie 2005 sunt cadrele medicale, prin Ordonanta de Urgenta 115/2004. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO