Eveniment

Florin Spătaru, ministrul economiei: Săptămâna aceasta finalizăm clarificările pentru schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare. În total, au aplicat 97 de companii pentru ajutor de stat de 600 mil. euro

Florin Spătaru, ministrul economiei: Săptămâna...

Autor: Răzvan Botea

28.02.2023, 14:51 258

„În cursul acestei săptămâni vom finaliza şi clarificările privind schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare. Ne pregătim şi pentru etapa a doua, pentru următoarele 150 mil. euro care vor finanţa proiecte pentru industria prelucrătoare”, a spus ministrul economiei Florin Spătaru, despre schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare.

Anterior, Ministerul Economiei a anunţat că 97 de companii din România au aplicat pentru schema de ajutor de stat în cauză. Ministerul Economiei a derulat în perioada noiembrie-decembrie 2022 etapa depunerii cererilor pentru acordul de finanţare a investiţiilor destinate industriei prelucrătoare. Din analiza preliminară realizată la nivelul Ministerului Economiei, în cadrul acestei sesiuni, a fost solicitat ajutor de stat în valoare de peste 600 milioane de euro, iar 26 din totalul celor care au solicitat ajutor de stat propun investiţii în zone defavorizate. 

Pentru a putea obţine punctaj maxim, o companie ar trebui să investească într-unul din judeţele mai puţin dezvoltate, să genereze peste 100 de locuri de muncă şi valoarea investiţiei să fie peste 20 de mil. de euro.

Printre judeţele pentru care se obţine punctaj maxim pentru investiţie se numără Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Tulcea, Prahova, Ialomiţa, Mehedinţi sau Teleorman. Ministerul Economiei se aşteaptă ca în această sesiune să fie finanţate cel puţin 20 de proiecte, iar valoarea totală a ajutorului de stat va fi de 150 mil. euro.

Printre domeniile eligibile se numără producţia de: textile, îmbrăcăminte, încălţăminte, lemn, mobilă, hârtie, cauciuc, construcţii metalice, electronice etc.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO