Eveniment

Florian Libocor, BRD: Dacă avem resurse proprii, de ce ar fi mai sustenabil importul de acele resurse, de oriunde ar fi el?

ZF Reindustrializarea României

Florian Libocor, BRD: Dacă avem resurse proprii, de ce...

Autor: Răzvan Botea

31.05.2023, 15:25 210

Dacă avem resurse proprii, de ce ar fi mai sustenabil importul de acele resurse, de oriunde ar fi el, se întreabă Florian Licobor, economistul-şef al BRD, la dezbaterea ZF Reindustrializarea României.

„Ca suntem verzi sau nu suntem, că suntem digitali sau nu, vom avea nevoie de hrană. Pentru a avea hrană, ai nevoie de un sector agricol performant, ca să nu imporţi. Pentru un sector agricol performant, ai nevoie de petrochimie şi pentru asta ai nevoie de lucruri care nu prea coincid cu verdele: petrol şi sare. Dacă avem resurse proprii, de ce trebuie să ne spună oricine cât de sustenabil este importul de acele resurse, de oriunde ar fi el?”

Ce a mai spus Florian Licobor:

A gestiona stocul de baterii electrice care ies din uz înseamnă costuri aproximativ egale cu gestionarea deşeurilor unei centrale nucleare. Despre care verde vorbim? Sunt de acord că trebuie să protejăm natura, dar, ca în multe alte situaţii, sabia are două tăişuri.

Orice proiect de investiţii bancabil va primi sprijin din partea sistemului bancar. Sistemul bancar din România este solid, solvabil şi şi-a dovedit rezilienţa.

Din ce se observă pe frecvenţa indicatorilor de frecvenţă înaltă, turaţia scade. Eu rămân la opinia că economia este bine aşezată. Nu este cea mai performantă, dar este bine aşezată.

Industria este esenţială pentru economie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO