Eveniment

Fiscul spune ca a trimis toate declaratiile de venit

25.04.2008, 20:40 13

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ieri ca a trimis prin posta toate plicurile cu declaratia de venit catre contribuabili persoane fizice care au obligatia declararii veniturilor realizate in 2007, termenul limita de depunere al declaratiei fiind 15 mai.
"Precizam ca persoanele fizice care in anul 2007 au realizat numai venituri din salarii sau asimilate salariilor nu au obligatia declararii acestor venituri", au spus reprezentantii ANAF. Acestia nu au mentionat numarul plicurilor trimise in acest an. Anul trecut, peste 500.000 de contribuabili au primit prin posta declaratiile de venit.
La completarea declaratiei, persoanele fizice au posibilitatea de a opta pentru directionarea unui procent de pana la 2% din impozitul pe venit datorat catre o organizatie non-profit. "Scopul celor 2% din impozit este de a incuraja dezvoltarea sectorului non-profit precum si de a da contribuabililor posibilitatea de a decide asupra felului in care este utilizat impozitul pe care acestia il datoreaza si il platesc. Din informatiile oficiale reiese faptul ca numarul contribuabililor care opteaza pentru directionarea celor 2% este in crestere", a declarat Madalina Racovitan, Tax Senior Manager in cadrul companiei de audit KPMG Romania.
Ea a adaugat ca anul trecut, aproape 15% din totalul contribuabililor persoane fizice au ales sa sprijine o organizatie non-profit in acest fel, in comparatie cu doar 8% in anul 2006. Datele ANAF arata ca peste 25 de milioane de lei au fost directionati catre organizatii non-profit cu ajutorul acestei scheme.
"Cu toate acestea, cifrele sunt inca mici daca luam in considerare faptul ca optiunea de directionare nu implica costuri suplimentare pentru contribuabil", a mai spus reprezentantul KMPG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO