Eveniment

Firmele straine sunt optimiste

25.09.2003, 00:00 8



Firmele internationale din Romania apreciaza ca activitatea lor economica a cunoscut o usoara imbunatatire in trimestrul al doilea si preconizeaza o evolutie similara pentru perioada iulie-septembrie, potrivit barometrului realizat de firma de consultanta KPMG Romania.



Studiul este realizat de KPMG la intervale de trei luni, iar respondentii sunt 80 de companii internationale care activeaza pe piata romaneasca.



Jumatate dintre participanti au aratat ca activitatea lor s-a imbunatatit in trimestrul al doilea, in vreme ce 11% au raportat o inrautatire, iar 39% au afirmat ca evolutia a fost constanta.



In ceea ce priveste trimestrul al treilea, nu au existat previziuni de ajustare in sens negativ a activitatii, 48% dintre companii prognozand evolutii favorabile, iar 52% o mentinere la acelasi nivel.



Situatia financiara a fost, de asemenea, apreciata ca avand o evolutie pozitiva, care se va mentine si in trimestrul al treilea. Se remarca faptul ca nici una dintre companii nu a anticipat inrautatirea situatiei financiare. Astfel, 57% dintre companii spun ca situatia financiara se va mentine la acelasi nivel, in timp ce 43% estimeaza o imbunatatire a acestui indicator



In acelasi timp, numarul celor care anticipeaza o scadere a volumului de investitii a crescut de la 12% la 13%, in conditiile in care doar 39% dintre firme apreciaza ca nivelul sumelor investite va avansa.



In ceea ce priveste numarul de angajati, 17% dintre companii, cu opt procente mai mult in comparatie cu al doilea trimestru, au afirmat ca vor recurge la disponibilizari de personal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO