Eveniment

Firmele de stat au de returnat 63 mil. euro din cauza unor greseli

10.08.2006, 19:38 15

Firmele de stat si institutiile publice trebuie sa plateasca 63,1 milioane de euro (222,8 milioane de lei) la buget, reprezentand diferente rezultate din greseli de contabilitate si din utilizarea eronata a resurselor financiare, a anuntat ieri Fiscul.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a stabilit in urma controalelor financiare din primul semestru ca in contabilitatea firmelor controlate exista diferente de peste 63 mil. euro intre datele inregistrate si cele care trebuia raportate, de unde si obligativitatea platii acestor sume catre buget.
Din cele 63 mil. euro inregistrate ca obligatie de plata la buget, Fiscul a incasat in primul semestru doar 2 mil. euro. Majoritatea obligatiilor reprezinta diferente de natura financiara, adica diferente privind executia bugetului de venituri si cheltuieli (50,5 milioane de euro).
Prin controalele financiare, Fiscul verifica modul de folosire al ajutoarelor de stat, achitarea taxelor si redeventelor miniere, dar si realizarea investitiilor si a achizitiilor publice.
Din cele 3.783 de controale efectuate de inspectorii Fiscului, 451 au vizat regiile autonome, 393 au fost facute la companii si societati nationale si 687 la firme cu capital integral sau majoritar de stat. Restul de 2.252 de controale au vizat firme unde statul este actionar minoritar si diferite institutii publice, a informat ieri Fiscul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO