LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF - ECONOMIA VERDE. Provocările transportului verde. Cum vom putea transporta mărfurile şi oamenii cu emisii de carbon zero?
Eveniment

Firmele de construcţii prahovene, amendate cu 232.000 lei de către ITM Prahova

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a aplicat, în perioada 9-16 iunie a.c., sancţiuni contavenţionale în valoare de 200.000 de lei, după ce inspectorii din cadrul Compartimentului Control şi Relaţii de Muncă au depistat 3 angajatori care utilizau 10 persoane fără a avea forme legale de muncă. De asemenea, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Sănătate şi Securitate în Muncă au verificat 28 de agenţi economici, au dispus măsuri de remediere a deficienţelor şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.000 de lei.

Ei au constatat, printre altele, următoarele deficienţe: semnalizare de securitate incompletă; neefectuarea controlului medical periodic; unii lucrători nu purtau echipament individual de protecţie; planul propriu de securitate nu era întocmit; cablurile electrice erau păstrate pe sol, pe căile de circulaţie; trusele medicale lipseau; personalul desemnat pentru prim-ajutor era neinstruit.

Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legislaţiei muncii, din domeniul relaţiilor de muncă, au fost: primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, în ziua anterioară începerii activităţii; completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor în format electronic cu date eronate; primirea la muncă a unei persoane, fără transmiterea raportului de muncă în registrul  general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, pentru care angajatorul a făcut dovada executării contractului de muncă; neînmânarea către salariaţi a unui exemplar din contractul individual de muncă; neiniţierea negocierii privind încheierea contractului colectiv de muncă.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.