Eveniment

Finalul unei cariere: Miliardarul Charlie Munger, cel care a stat în dreapta celui mai cunoscut investitor american, Warren Buffett, a murit la vârsta de 99 de ani. Cei doi au creat împreună imperiul Berkshire Hathaway, de aproape 800 mld. dolari

Finalul unei cariere: Miliardarul Charlie Munger, cel...

Autor: Ştefan Stan

01.12.2023, 22:05 26597

Charlie Munger, vicepreşedintele Berkshire Hathaway, a murit la vârsta de 99 de ani, marţi dimineaţă, într-un spital din California, a anunţat conglomeratul american de investiţii.

Warren Buffett, directorul executiv al Berkshire, a declarat într-o scurtă declaraţie că firma "nu ar fi putut fi construită până la statutul actual fără inspiraţia, înţelepciunea şi participarea lui Charlie".

Pe lângă funcţia de vicepreşedinte al Berkshire, Munger a fost avocat specializat în imobiliare, preşedinte şi editor al Daily Journal Corp, membru al consiliului de administraţie al Costco, filantrop şi arhitect.

La începutul anului 2023, averea sa era estimată la 2,3 miliarde de dolari - o sumă uluitoare pentru mulţi oameni, dar mult mai mică decât averea insondabilă a lui Buffett, estimată la peste 100 de miliarde de dolari.

În timpul adunării anuale a acţionarilor Berkshire din 2021, Munger, în vârstă de 97 de ani la acea vreme, a dezvăluit aparent din greşeală un secret bine păzit: că vicepreşedintele Greg Abel "va păstra cultura" după era Buffett.

Munger, care purta ochelari groşi, îşi pierduse ochiul stâng după complicaţii în urma unei operaţii de cataractă în 1980.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO