Eveniment

Final violent: Markus Jooste, fostul şef al gigantului Steinhoff, a murit după ce a fost împuşcat. El s-a aflat în centrul uneia dintre cele mai mari fraude corporative din Africa de Sud

Final violent: Markus Jooste, fostul şef al gigantului...

Autor: Ştefan Stan

22.03.2024, 09:52 699

Fostul şef al Steinhoff, Markus Jooste, care s-a aflat în centrul celei mai mari fraude corporative din Africa de Sud, a murit din cauza unei răni prin împuşcare, potrivit unor persoane care au cunoştinţă de acest lucru, scrie FT. 

Moartea lui Jooste survine la o zi după ce autoritatea de reglementare financiară a ţării a emis o amendă individuală record împotriva lui Jooste, în vârstă de 63 de ani, în valoare de 475 de milioane de dolari (25 de milioane de dolari) pentru publicarea de declaraţii financiare false între 2014 şi 2017.

Persoane care cunosc problemele juridice ale lui Jooste au declarat că acesta se confrunta cu perspectiva arestării în Africa de Sud, pe lângă un mandat de arestare pentru fraudă în Germania.

Steinhoff, care a fost cândva al doilea mare distribuitor de mobilă din Europa, cu branduri precum retailerul francez Conforama şi retailerul britanic Poundland, a fost scufundat într-o criză în 2017 din cauza unei contabilităţi neregulamentare. Ulterior, compania a pierdut 98% din valoarea sa de piaţă. Anul trecut, creditorii au preluat-o şi au retras-o de la bursa de la Johannesburg.

Colonelul Andrè Traut, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Western Cape, a declarat într-un comunicat că un bărbat în vârstă de 63 de ani ar fi "suferit o rană prin împuşcare" în Hermanus, un oraş de coastă la sud de Cape Town, şi a murit în drum spre spital. Traut a refuzat să identifice persoana în cauză. El a adăugat că "nu se suspectează niciun fel de crimă" şi că a fost deschis un dosar de anchetă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO