Eveniment

Fără precedent: Moscova acuză Ucraina că a încercat să îl asasineze cu drone pe Putin în Kremlin în mijlocul nopţii. Răspunsul Ucrainei: Ucraina nu este implicată în niciun fel în acest atac cu drone

Fără precedent: Moscova acuză Ucraina că a încercat...

Autor: Mihai Draghici

03.05.2023, 15:24 959

UPDATE: "Ucraina nu este implicată în niciun fel în acest atac cu drone. Aceste acuzaţii înscenate de Rusia trebuie considerate ca fiind o tentativă de a pregăti contextul care să servească drept pretext în optica atacului terorist de amploare asupra Ucrainei", a afirmat Mihailo Podoliak, consilier în cadrul Preşedinţiei Ucrainei, citat de cotidianul Le Monde.

"Un astfel de atac al Ucrainei nu ar rezolva nicio problemă militară. Dimpotrivă, ar instiga Rusia la acţiuni mai radicale împotriva populaţiei noastre civile. Apariţia dronelor necunoscute la obiective energetice sau la Kremlin nu poate să indice decât activităţi subterane ale forţelor locale de rezistenţă. După cum ştiţi, dronele pot fi cumpărate de la orice subcontractant militar", a subliniat Podoliak.

Grupuri din Ucraina au încercat să atace cu drone sediul Preşedinţiei Rusiei, au anunţat miercuri autorităţile ruse, denunţând un "act terorist", în contextul conflictului militar izbucnit prin invazia militară rusă. "În cursul nopţii, regimul de la Kiev a încercat să atace cu drone sediul Kremlinului. Au fost utilizate două vehicule aeriene fără pilot, care au fost doborâte, prin utilizarea sistemelor radar. Nu au fost raportate daune", a comunicat Preşedinţia Rusiei, conform agenţiei Interfax.

Kremlinul consideră incidentul drept un "act terorist" care l-ar fi vizat pe preşedintele Vladimir Putin, potrivit agenţiei The Associated Press. "Rusia îşi rezervă dreptul de a riposta în momentul potrivit şi în locul potrivit", a avertizat Preşedinţia Rusiei.


Grupuri din Ucraina au încercat să atace cu drone sediul Preşedinţiei Rusiei, au anunţat miercuri autorităţile ruse, denunţând un "act terorist", în contextul conflictului militar izbucnit prin invazia militară rusă.

"În cursul nopţii, regimul de la Kiev a încercat să atace cu drone sediul Kremlinului. Au fost utilizate două vehicule aeriene fără pilot, care au fost doborâte, prin utilizarea sistemelor radar. Nu au fost raportate daune", a comunicat Preşedinţia Rusiei, conform agenţiei Interfax.

Kremlinul consideră incidentul drept un "act terorist" care l-ar fi vizat pe preşedintele Vladimir Putin, potrivit agenţiei The Associated Press. "Rusia îşi rezervă dreptul de a riposta în momentul potrivit şi în locul potrivit", a avertizat Preşedinţia Rusiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO