Eveniment

Exploatarea Roşiei Montane ar trebui să se facă doar dacă aurul se întoarce în economia românească

Exploatarea Roşiei Montane ar trebui să se facă doar dacă aurul se întoarce în economia românească

Autor: Mediafax

21.09.2011, 10:39 574

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, marţi, la New York, că statul ar trebui să accepte o concesiune la Roşia Montană doar printr-un contract care să permită reciclarea în economia românească, prin buget, a celei mai mari părţi a resurselor aurifere.

Ministrul s-a întâlnit, la New York, la Misiunea României la ONU, cu un grup de reprezentanţi ai comunităţii româneşti.

Răspunzând unei întrebări, el a spus că resursele de la Roşia Montană nu trebuie lăsate "în stadiul geologic".

"Sunt de opine că aceste resurse nu trebuie lăsate în stadiul geologic, dar şi de părere că statul român n-ar trebui să facă respectiva concesiune decât în cadrul unui contract care să-l avantajeze, adică să permită reciclarea în economia românească, prin buget, a celei mai mari părţi a resurselor aurifere", a spus Baconschi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, că a cerut un raport privind Roşia Montană, iar documentul recomandă continuarea investiţiilor, el menţionând că va cere investitorilor să bea apă din zonă pentru a demonstra că nu conţine cianuri la nivel toxic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO