Eveniment

Expertii Big Four trebuie atestati de Finante

19.09.2006, 20:06 16

Consultantii fiscali din cele patru mari companii de audit, contabilitate si constultanta de pe piata locala (Big Four) va trebui sa fie atestati de o comisie din Ministerul de Finante, pentru a pune bazele Camerei Consultantilor Fiscali.
Catalin Doica, secretar de stat la Finante si seful comisiei, spune ca primul val de consultanti atestati va cuprinde circa 40 de specialisti din Big Four si alte trei companii mai mici.
"Chiar maine (astazi, n.red.) este programata o intalnire cu reprezentantii companiilor de consultanta, care sunt cam nemultumiti ca trebuie sa treaca testele si procedurile prevazute de lege", a declarat ieri Catalin Doica.
Pricewaterhouse Coopers, KPMG, Deloitte si Ernst & Young, plus alte trei companii de mai mici dimensiuni, vor da "prima transa" de consultanti autorizati din Romania.
Companiile in cauza sunt insa nemultumite ca trebuie sa treaca de examenele Finantelor, dupa ce pe parcursul ultimului an au lucrat cot la cot cu conducerea Ministerului de Finante la proiectele de modificare al Codului fiscal.
In plus, consultantii fiscali sunt nemultumiti ca Finantele i-ar putea obliga sa dea informatii despre sfaturile oferite clientilor, dar si despre reguli si proceduri interne ale companiilor de care apartin.
Doica a precizat ca, dupa ce primii consultanti vor primi autorizarea Finantelor, ei vor fi responsabili pentru examinarea si autorizarea celorlalte transe de consultanti cu diploma recunoscuta oficial, pentru ca numarul consultantilor sa atinga circa 1.000 pana la finele lunii noiembrie.
Atunci ar trebui organizate alegeri pentru conducerea Camerei Consultantilor Fiscali, a mai precizat secretarul de la Finante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO