Eveniment

Eurofound: Angajaţii români din serviciile sociale au câştiguri medii pe oră cu 11% mai mici faţă de media la nivel naţional, iar cei din asistenţă medicală câştigă cu 79% mai mult decât media naţională. În medie, statele membre ale Uniunii Europene au plătit lucrătorilor din serviciile sociale cu 21% mai puţin decât câştigurile medii pe oră la nivel naţional

În medie, statele membre ale UE au plătit lucrătorilor din serviciile sociale cu 21% mai puţin decât câştigurile medii pe oră la nivel naţional în 2018.

În medie, statele membre ale UE au plătit lucrătorilor din serviciile sociale cu 21% mai puţin decât câştigurile medii pe oră la nivel naţional în 2018.

Autor: Ramona Cornea

02.04.2021, 17:00 84

Angajaţii români din serviciile sociale au câştiguri medii pe oră cu 11% mai mici faţă de media la nivel naţional, iar cei din asistenţă medicală câştigă cu 79% peste media naţională în anul 2018, conform datelor de la Eurofound - Fundaţia Euro-peană pentru Îmbunătăţirea Condi­ţiilor de Muncă şi Viaţă.

În medie, statele membre ale UE au plătit lucrătorilor din serviciile sociale cu 21% mai puţin decât câştigurile medii pe oră la nivel naţional în 2018. În anul 2010, această medie salarială era cu 19% mai mică decât cea naţională, iar în 2014 era cu 20% mai mică. Majoritatea angajaţilor din serviciile sociale (69,3%) lucrează în sectorul îngrijirii pe termen lung.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO