Eveniment

Este oficial, o nouă lege a fost promulgată: Încălcarea măsurilor dispuse prin ordin protecţie este infracţiune

Este oficial, o nouă lege a fost promulgată:...

Autor: Gabriel Pecheanu

19.08.2020, 12:50 211

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea potrivit căreia încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie reprezintă infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani.

Legea promulgată de Iohannis are ca obiect de reglementare instituirea asistenţei juridice obligatorii a persoanei care solicită emiterea ordinului de protecţie, precum şi înăsprirea pedepsei pentru persoanele care încalcă ordinul de protecţie.

„Asistenţa juridică a persoanei care solicită ordinul de protecţie este obligatorie. (...) Dacă victima nu are avocat, i se va acorda asistenţă juridică din oficiu", se arată în proiect.

Potrivit legii promulgată, încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie şi prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO