Eveniment

Este oficial: Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunţă când va fi inaugurat podul peste Dunăre de la Brăila

Este oficial: Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu...

Autor: Mediafax

21.04.2023, 17:15 1229

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri că podul peste Dunăre de la Brăila va fi inaugurat la sfârşitul lunii iunie. La inauguare va fi invitat şi ministrul italian al Transporturilor.

Ministrul Sorin Grindeanu a spus că evenimentul va avea loc în jurul datei de 27 iunie.

„Undeva în iunie, în jurul datei de 27 iunie, cine o fi ministru aici, cine o fi prim-ministru aici, plus, minus câteva zile se va inaugura podul de la Brăila”, a anunţat ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a mai anunţat că drumurile de legătură vor fi gata doar parţial până la vară. Deoarece pe şantierul podului lucrează o companie din Italia, la inaugurare va fi invitat şi ministrul italian al Transporturilor.

„Descărcarea în judeţul Tulcea pe varianta scurtă Măcin, urmând ca varianta de Jijila să fie gata până la sfârşitul anului... Plus, minus trei zile, este angajamentul pe care dânşii şi l-au luat. Eu trimit invitaţie la omologul italian să vină la inaugurare, folosesc acest prilej ca să pun presiune pe dânşii”, a precizat Grindeanu.

Drumurile de legătură vor avea 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Tulcea. Drumul principal va avea două benzi pe sens şi va lega judeţul Brăila de judeţul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 kilometri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO