Eveniment

Este oficial: Legea care elimină închisoarea pentru lucrări de infrastructură fără autorizaţie a fost promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea elimină închisoarea pentru diverse investiţii de infrastructură realizate fără o autorizaţie de construire.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Concret, legea elimină închisoarea pentru diverse investiţii de infrastructură realizate fără o autorizaţie de construire, proiectul fiind adoptat de Camera Deputaţilor, pentru a doua oară, după ce preşedintele României l-a respins.

Propunerea, care a fost iniţiată în 2018 de 13 deputaţi PSD, printre care şi Florin Iordache, vizează pedepsirea doar cu amendă pentru realizarea fără autorizaţie de construire a mai multor tipuri de lucrări de infrastructură (autostrăzi, drumuri, poduri, apeducte, baraje), deschiderea de cariere şi balastiere, branşamente, racorduri la utilităţi, lucrări privind căile de comunicaţii.

Mai exact, este eliminată pedeapsa cu închisoare de la 3 luni la 1 an pentru lucrări de construire, reconstruire, modificare, extindere, reparare, modernizare şi reabilitare privind căi de comunicaţie, inclusiv lucrări de artă, reţele şi dotări tehnico-edilitare, lucrări hidrotehnice, amenajări de albii, lucrări de îmbunătăţiri funciare, lucrări de instalaţii de infrastructură, noi capacităţi de producere, transport, distribuţie a energiei electrice şi/sau termice, precum şi de reabilitare şi retehnologizare a celor existente, lucrări de foraje şi excavări necesare în vederea efectuării studiilor geotehnice, prospecţiunilor geologice, exploatărilor de cariere, balastiere, sonde de gaze şi petrol, precum şi alte exploatări de suprafaţă sau subterane, precum şi organizarea de tabere de corturi, căsuţe sau de rulote.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.