Eveniment

Erste: Un guvern condus de Ponta ar putea fi alternativa mai bună unui guvern de tehnocraţi

Erste: Un guvern condus de Ponta ar putea fi alternativa...

Autor: Mediafax

27.04.2012, 18:10 332

Un guvern condus de Victor Ponta ar putea fi alternativa mai bună unui guvern de tehnocraţi, pentru stabilitate politică pe termen lung în România, întrucât alianţa USL este favorită pentru câştigarea alegerilor parlamentare din toamnă, potrivit analiştilor grupului financiar Erste Bank.

Potrivit Erste, compoziţia viitorului Guvern este incertă, preşedintele Băsescu având cel puţin două opţiuni: numirea unui guvern tehnocrat, susţinut de toate partidele, sau a unui guvern condus de liderul social-democraţilor, Victor Ponta.

"Dezavantajul unui guvern tehnocrat ar fi capacitatea limitată de a lua decizii importante pentru viitoarea dezvoltare economică a României, înaintea alegerilor parlamentare programate în noiembrie", potrivit analiştilor Erste contactaţi de MEDIAFAX.

A doua opţiune ar fi un guvern condus de Victor Ponta, liderul Partidului Social Democrat şi susţinut, printre alţii, de Partidul Naţional Liberal.

"întrucât social-democraţii şi liberalii sunt favoriţi pentru câştigarea alegerilor parlamentare din noiembrie, aceasta ar putea fi o alternativă mai bună pentru stabilitatea politică pe temen lung", scriu analiştii Erste.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis partidelor invitaţii la consultări pentru desemnarea unui nou prim-ministru, discuţiile fiind programate să înceapă la ora 17.00 cu PSD.

Leul s-a depreciat în urma anunţului căderii Guvernului, iar Erste anticipează ca Banca Naţională a României ar putea menţine săptămâna viitoare dobânda de politică monetară la nivelul de 5,25%.

Parlamentul a adoptat vineri o moţiune de cenzură a opoziţiei, cu 235 de voturi "pentru", Guvernul Ungureanu fiind demis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO