Eveniment

Dacă economia creşte, de ce scade industria? Industria continuă să scadă: minus 5,4% în ianuarie. Metalurgia, industria lemnului, a modei şi chimia trag industria în jos. Producţia industrială a României a scăzut în ianuarie 2023 cu 5,4%, fiind a treia lună consecutivă de scădere după noiembrie şi decembrie 2022

Dacă economia creşte, de ce scade industria? Industria...

Autor: Răzvan Botea

15.03.2023, 09:00 737

♦ Anul trecut industria a avut o contribuţie negativă la PIB de 1,8%, dar anul acesta perspectivele de redresare sunt bune, în ciuda scăderii din prima lună a anului.

Preţul energiei a lovit puternic industria, dar acum lucrurile se cal­mează. De aceea, metalur­gia sau sectorul chimic, mari consu­matoare de energie, sunt în topul scăderilor.

Managerii din industria sunt mai optimişti, chiar dacă ianuarie a indicat scăderi, potrivit datelor de ieri ale INS. Şi nu doar la noi. Sentimentul din industrie, calculat de institutul de cercetare economică din Germania, ifo, este în creştere faţă de lunile trecute, chiar dacă faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, pe când încă nu izbucnise războiul din Ucraina, este încă pe minus.

Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Români (AOAR), este de părere de asemenea că perspectivele de business sunt bune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO