Eveniment

Două profesoare de la un liceu din Sângeorz-Băi, cercetate penal pentru trafic de influenţă la Bac

Autor: Mediafax

08.07.2011, 11:34 178

Două profesoare de la un liceu din Sângeorz-Băi sunt cercetatepenal de procurorii de la Parchetul Tribunalului Bistriţa-Năsăudpentru trafic de influenţă, după ce două absolvente au reclamat căele urmau să primească bani de la elevi pentru a-i da comisiei debacalaureat ca elevii să fie favorizaţi.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă TribunalulBistriţa-Năsăud, procurorul Angela Sângeorzan, a declarat, vineri,într-o conferinţă de presă, că în cursul lunii iunie s-auînregistrat la Parchet autodenunţurile a două absolvente de laLiceul Teoretic "Solomon Haliţă" din Sângeorz-Băi, informeazăMediafax.

"Din aceste plângeri rezultă că, anterior datei stabilite pentruexamenul de bacalaureat sesiunea iulie 2011, prin intermediul altordoi colegi de clasă, s-au colectat de la clasele a XII-a şi a XII-aB de la Liceul Teoretic «Solomon Haliţă» din Sângeorz-Băi bani, învederea constituirii unui fond de protocol care urma a fi înmânatunui număr de doi profesori diriginţi, aceştia din urmă urmând să-itransmită comisiilor de examinare pentru favorizarea elevilor dincele două clase la examenul de bacalaureat", a declaratSângeorzan.

Potrivit sursei citate, absolventele au făcut sesizările în 10iunie, la Poliţie au fost înregistrate în 14 iunie, iar laParchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud în 22 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO