Eveniment

Două luni de la incendiul de la Ferma Dacilor. 45 de unităţi de cazare au fost închise de IGSU. Instituţia a făcut aproape 2.500 de controale şi a dat amenzi în valoare totală de 37 de mil. lei

Două luni de la incendiul de la Ferma Dacilor. 45 de...

Autor: Miruna Diaconu

03.03.2024, 10:59 204

Instituţia a găsit circa 11.699 de deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, ceea ce înseamnă că din controalele efectuate au fost găsite circa cinci probleme la fiecare operator.

Incendiul izbucnit la Ferma Dacilor în a doua zi de Crăciun a anului trecut, în care au murit opt persoane, a ridicat multe semne de întrebare cu privire la unităţile de cazare care funcţionează în ilegalitate şi nu au autorizaţie de incendiu. După aproape două luni de la acest moment, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă spune că a făcut aproape 2.500 de controale la unităţile de cazare.

„În perioada 28 decembrie 2023 – 18 februarie 2024, inspectorii de prevenire din cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă au derulat, la nivel naţional, 2.470 de controale la obiectivele de primire turistică, inclusiv la cele de alimentaţie publică din incinta acestora, precum şi la obiectivele de comerţ (săli de evenimente, restaurante individuale)”, spun reprezentanţii IGSU într-un răspuns la solicitarea ZF.  Instituţia a găsit circa 11.699 de deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, ceea ce înseamnă că din controalele efectuate au fost găsite circa cinci probleme la fiecare operator. Toate aceste probleme au fost găsite doar pentru securitatea la încendiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO