Eveniment

Doliu în lumea fotbalului: Sergio "Bobo" Gori, cvadruplul campion al Italiei, s-a stins din viaţă în cursul nopţii

Doliu în lumea fotbalului: Sergio "Bobo" Gori,...

Autor: Mediafax

05.04.2023, 16:48 321

Fotbalul italian plânge un mare campion: Sergio "Bobo" Gori, fostul atacant al lui Inter, Cagliari şi Juventus, a încetat din viaţă la vârsta de 77 de ani. 

Cvadruplul campion al Italiei era spitalizat de două săptămâni la Sesto San Giovanni.

Protagonist în tandemul ofensiv Rossoblù alături de Gigi Riva şi în echipa naţională care a terminat pe locul doi la Cupa Mondială din 1970 din Mexic, Gori rămâne unul dintre cei şase jucători care au câştigat patru Scudetti cu trei cluburi diferite. În cazul său, de două ori cu Inter, o dată cu Cagliari şi o dată cu Juventus.

Gori şi-a petrecut cariera între Lombardia şi Sardinia: originar din Milano, Bobo a crescut în rândurile echipei Inter. A sărbătorit cu echipa două „Scudetti”, în esenţă ca jucător de rezervă, iar apoi s-a remarcat la Cagliari începând cu 1969.

În Sardinia, Gori a format cu Gigi Riva o pereche de atacatori de temut, câştigând imediat Scudetto.

Gori a fost şi cel mai bun marcator al echipei în sezonul 1974-1975, înainte de a se alătura echipei Juventus.

Îi completează palmarsul personal două Cupe Intercontinentale şi o Cupă a Campionilor câştigate cu Inter şi o Cupă Uefa ridicată cu Juventus. Introdus în Hall of Fame la Cagliari, Gori a mai jucat pentru Vicenza, Verona şi Sant'Angelo, înainte de a deveni expert sportiv, conform Eurosport Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO