Eveniment

Doi bucureşteni care deţin magazine de produse etnobotanice în Ploieşti şi Capitală au fost arestaţi

Doi bucureşteni care deţin magazine de produse etnobotanice în Ploieşti şi Capitală au fost arestaţi

Autor: Mediafax

16.04.2011, 13:43 157

Doi bucureşteni care deţin mai multe magazine ce comercializauproduse etnobotanice în Bucureşti şi Ploieşti au fost arestaţipreventiv sub acuzaţia de trafic de droguri de risc şi mare risc,în urma unei anchete desfăşurate de DIICOT Ploieşti.

Potrivit şefului DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru,Tribunalul Prahova a emis, vineri după-amiază, mandate de arestarepreventivă pentru 29 de zile pe numele lui Alexandru Popescu învârstă de 28 de ani şi al lui Aurelian Sorin Neculache, în vârstăde 22 de ani, care deţin mai multe spice shop-uri în Ploieşti şiBucureşti.

Cei doi sunt din Bucureşti şi sunt cercetaţi pentru trafic dedroguri de risc şi mare risc, după ce magazinele pe care le deţinîn Bucureşti şi Ploieşti au continuat să vândă produse etnobotanicedupă ce activitatea lor a fost suspendată temporar de comisariatulPentru Protecţia Consumatorului şi de Garda Financiară.

Anchetatorii au stabilit că, practicând comerţ cu etnobotanice,cei doi patroni făceau zilnic un profit cuprins între 1.500 şi4.000 de lei. În urma mai multor percheziţii desfăşurate joidimineaţă, anchetatorii au ridicat de la domiciliul unuia dintrecei doi peste 200 de plicuri cu substanţe etnobotanice carefuseseră retrase dintr-un magazin din Ploieşti a cărui activitate afost anterior suspendată.

Cei doi au cumpărat magazinele de etnobotanice de la GeorgeBogdan Boşcodeală, considerat unul dintre cei mai importanţitraficanţi de etnobotanice din România, care în vara anului trecuta fost arestat de DIICOT Ploieşti şi trimis în judecată pentrutrafic de droguri, dosarul în care Boşcodeală este judecataflându-se pe rolul Tribunalului Galaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO