Eveniment

Diferenţa de bani pentru achiziţionarea Cuminţeniei pământului va fi suportată din buget

Diferenţa de bani pentru achiziţionarea Cuminţeniei...

Autor: Mediafax

06.10.2016, 00:00 24

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care prevede completarea până la 11 milioane de euro, de la bugetul de stat, a sumelor pentru cumpărarea Cuminţeniei pământului şi prelungirea campaniei de donaţii până la 31 octombrie 2019.

Potrivit proiectului, măsura este necesară „pentru a nu pierde posibilitatea unică de a achiziţiona acest bun de valoare culturală extraordinară”, având în vedere că până la 30 septembrie 2016, termenul de încheiere a subscripţiei publice, sumele donate nu ating echivalentul în lei a 6 milioane euro. Guvernul a pus la bătaie 5 milioane de euro, alte 6 milioane urmând să fie colectate în urma unei subscripţii publice.

S-au strâns însă doar ceva peste un milion de euro. „Diferenţa între sumele donate şi virate în conturile prevăzute la art. 3 alin (1) şi suma echivalentă în lei a 6 milioane euro va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, iar campania de strângere a donaţiilor va fi reluată şi se va derula până la data de 31 octombrie 2019, în scopul asigurării reîntregirii fondurilor alocate de la buget”, se arată în proiectul de ordonanţă. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO