Diferenţa de bani pentru achiziţionarea Cuminţeniei pământului va fi suportată din buget

Autor: Mediafax 06.10.2016

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care prevede completarea până la 11 milioane de euro, de la bugetul de stat, a sumelor pentru cumpărarea Cuminţeniei pământului şi prelungirea campaniei de donaţii până la 31 octombrie 2019.

Potrivit proiectului, măsura este necesară „pentru a nu pierde posibilitatea unică de a achiziţiona acest bun de valoare culturală extraordinară”, având în vedere că până la 30 septembrie 2016, termenul de încheiere a subscripţiei publice, sumele donate nu ating echivalentul în lei a 6 milioane euro. Guvernul a pus la bătaie 5 milioane de euro, alte 6 milioane urmând să fie colectate în urma unei subscripţii publice.

S-au strâns însă doar ceva peste un milion de euro. „Diferenţa între sumele donate şi virate în conturile prevăzute la art. 3 alin (1) şi suma echivalentă în lei a 6 milioane euro va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, iar campania de strângere a donaţiilor va fi reluată şi se va derula până la data de 31 octombrie 2019, în scopul asigurării reîntregirii fondurilor alocate de la buget”, se arată în proiectul de ordonanţă.