Eveniment

Dezvăluiri cutremurătoare de la Colectiv: Noi video-uri şi imagini au fost făcute publice. Raed Arafat susţine că nu a văzut imaginile

Dezvăluiri cutremurătoare de la Colectiv: Noi video-uri...

Autor: Departamentul Social

24.10.2019, 10:49 325

Un nou filmuleţ efectuat în noaptea de 30 octombrie la incendiul din Colectiv a fost făcut public de jurnaliştii de la Libertatea, în imagini fiind observată organizarea haotică a primului echipaj de intervenţie sosit la fala locului. Raed Arafat a spus că nu ştia de aceste imagini. 

Jurnaliştii de la Libertatea au publicat un filmuleţ de aproximativ 21 de minute, despre care spune că a fost furnizat de un ofiţer de pompieri, iar în imagini se observă modul în care primul echipaj sosit la Clubul Colectiv a acţionat, fiind văzuţi şi civili care ajută la transportarea răniţilor.

Totodată, poate fi observată intervenţia haotică a pompierilor depăşiţi de situaţie, pe fundal o persoană strigând: „Nu mai staţi, să scoatem oamenii afară!”.

În film apare şi solistul Adrian Despot, care ajută la transportarea răniţilor.

Pe pagina sa de Facebook, şeful DSU, Raed Arafat a precizat că nu ştia despre acest filmuleţ.

„Ca să nu greşesc, să nu-mi scape ceva, am verificat, l-am sunat şi pe ofiţerul respectiv (care i-ar fi furnizat un CD cu filmarea. n.r.), fiind pensionar, să-l intreb dacă mi-a lăsat un CD cândva cu un filmulet despre Colectiv iar acesta, ca şi mine, nu ştia nimic de această informaţie”, a scris Raed Arafat.

Şeful DSU a mai precizat că „lucrurile nu pot fi perfecte”.

„Nu ştiu ce greşeli am comis în prima noapte. Ca şi oricare intervenţie la o catastrofă, lcuruile nu pot fi perfecte niciodată, însă dacă este să vorbim de greşeli trebuie să înteleg despre ce greşeli vorbeşte dânsul şi sper să nu fie vorba de cele menţionate în raportul corpului de control al PM pentru că la acuzaţiile din raportul respectiv am răspuns printr-un raport amplu care se găseşte pe site-ul DSU”, a mai scris Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO