Eveniment

Dexia cauta un alt partener pentru fuziune

30.11.2004, 00:00 13



Dexia, a doua mare banca din Belgia, ar putea cauta un alt partener pentru o fuziune continentala, dupa ce a inchis discutiile cu banca italiana Sanpaolo, relateaza Bloomberg.



Cei 18 membrii ai consiliului de administratie au hotarat in unanimitate, intr-o sedinta tinuta duminica la Bruxelles, sa incheie negocierile pentru fuziunea cu Sanpaolo, spunand ca "nu mai sunt echitabile" conditiile.



"Consiliul de conducere va continua sa caute oportunitati", a declarat Brian Unwin, membru al CA. Dexia va fi deschisa, "cu siguranta", unei fuziuni trans-frontaliere, a declarat Unwin, fost presedinte al Bancii Europene pentru Investitii.



Alternativa Sanpaolo a fost abandonata dupa ce trei din grupul celor patru actionari importanti ai Dexia au manifestat o puternica opozitie in legatura cu perspectiva unei fuziuni.



Esecul tratativelor cu Sanpaolo ar putea face ca Dexia sa devina tinta unei preluari, spune Patrick Casselman, de la KBC Asset Management.



"Dexia ar putea atrage interesul uneia dintre bancile importante din Franta, Societe Generale sau BNP Paribas", considera Casselman, care administreaza un portofoliu de actiuni europene in valoare de 600 mil. euro, ce include si actiuni Dexia, la KBC din Bruxelles. "Cred ca o potentiala tranzactie se va finaliza in cursul anului 2005", a incheiat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO