Eveniment

Deţinătorii de paşapoarte vor primi SMS cu notificări privind expirarea acestor documente

Deţinătorii de paşapoarte vor primi SMS cu notificări...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

07.03.2018, 11:48 138

„Deţinătorii de paşapoarte, care au comunicat la depunerea ultimei cereri un număr de telefon valabil, vor primi un SMS prin care vor fi informaţi că le expiră paşaportul, cu una până la trei luni înainte. Prin acelaşi mesaj, cetăţenii vor fi încurajaţi să se programeze din timp pentru a evita timpii mari de aşteptare din perioada de vară”, se arată într-un comunicat al MAI.

Textul mesajului va fi, potrivit MAI, : „Paşaportul dvs. va expira în curând. Pentru reînnoire, programaţi-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)“. Pentru SMS-urile transmise la nivel naţional, va figura ca semnatar D.G. Paşapoarte, iar în străinătate, Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numărul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul PAŞAPOARTE.

„De asemenea, în luna martie a.c., vor primi un SMS de notificare cetăţenii cărora le-a expirat paşaportul în ultimele 6 luni. Sistemul informatic a fost pus la dispoziţie de integratorul proiectului „Sistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Călătorie – E-Pass”, Compania Naţională Imprimeria Naţională, în urma unei proceduri de achiziţie derulată prin SEAP”, se mai arată în comunicatul MAI.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO