Eveniment

Delta Dunării, temă de bază pentru conceptul Pavilionului României la EXPO 2012 Yeosu

Delta Dunării, temă de bază pentru conceptul Pavilionului României la EXPO 2012 Yeosu

Autor: Mediafax

01.11.2011, 15:45 231

Tema de bază pentru conceptul naţional cu care România se va prezenta la EXPO 2012 Yeosu, Republica Coreea, este Delta Dunării, informează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în calitate de coordonator al participării României la EXPO 2012 Yeosu a desemnat conceptul expoziţional pentru Pavilionul României.

La procedura de achiziţie publică având ca obiect încheierea unui contract de servicii de elaborare a conceptului expoziţional pentru Pavilionul României la Expoziţia Internaţională 2012 Yeosu, Republica Coreea şi consultanţă pentru implementarea conceptului, s-au depus oferte din partea Graffiti BBDO SA şi SC Arcsett SRL. Oferta declarată câştigătoare a fost desemnată cea a SC Arcsett SRL, se arată într-un comunicat de marţi al ministerului, scrie Mediafax.

"Tema de bază pentru conceptul naţional cu care România se va prezenta la expoziţia internaţională este Delta Dunării şi se înscrie în tema generală a EXPO 2012: «The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities»", anunţă MAE.

Conceptul participării României la EXPO 2012 Yeosu va evidenţia în principal "unicitatea şi importanţa ecologică a Deltei Dunării, precum şi a zonelor protejate ale acesteia, generate de bio- şi etnodiversitate, în contextul dezvoltării durabile", "modul de facilitare a percepţiei senzoriale a vizitatorilor în legătură cu necesitatea protejării biosferei Delta Dunării, dar şi cu frumuseţile naturale ale zonei", "modul de informare a vizitatorilor asupra problematicii globale de dezvoltare durabilă şi a măsurilor durabile pentru protejarea Deltei Dunării, a faunei şi florei acesteia".

De asemenea, potrivit MAE, se va evidenţia şi importanţa fluviului Dunărea, care, alături de Marea Neagră, reprezintă "una din componentele majore ale cadrului natural, faţă de care definim aşezarea României pe continental european".

Expoziţia Internaţională se va desfăşura pe durata a 90 de zile (12 mai - 12 august 2012), iar tema propusă de organizatorii pentru EXPO 2012 Yeosu este "The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities" dezvoltată în subtemele "Coastal Development and Preservation", "New Resource Technology" şi "Creative Maritime Activities".

Comitetul de organizare al EXPO 2012 a alocat un spaţiu cu o suprafaţă de 414m2 (indicativ A 105), cu destinaţia de pavilion naţional al României, ţările vecine fiind Finlanda şi Norvegia.

Până în acest moment au confirmat participarea la EXPO 2012 un număr de 103 de ţări şi 8 organizaţii internaţionale.

Prin Legea bugetului pe anul 2011 au fost aprobate, pentru pregătirea participării şi participarea la EXPO 2012, alocaţii financiare totale de 12.900.000 lei (din care 3.020.000 lei în anul 2011 şi 9.900.000 lei în anul 2012), respectiv aproximativ 3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO